Forførelsens kunst

Forførelsens kunst

At møde nogen og generelt forsøge at have en særlig indvirkning på denne person, skaber angst for de fleste mennesker der lige er begyndt at date, og selv de ”erfarne” på dating området. Noget får hormonerne i din krop til pludselig at gå i overgear, men det er hvad du gør efter dette sker, der tæller.  Nogle mennesker, selv efter den første kontakt med det modsatte køn, har en tendens til at være usikre på, hvad det næste de skal gøre, er. Men der er andre der ikke spilder tid med forførelsens kunst, når der er blevet etableret kontakt.

Forførelse betyder forskellige ting i forskellige kulturer og for forskellige grupper af mennesker. Mens forførelse for nogle mennesker indgyder billeder af kærlighed og følelsesmæssig intimitet, og medfører en følelse af spænding, sensualitet og seksuel lyst, kan de fleste mennesker ikke lide tanken om at ”forføre”. For mange andre, skaber tanken om forførelse frygt for at blive bedraget, offer for og seksuelt chikaneret. Det indebærer normalt, at forføreren handler ud fra et andet motivation end kærlighed, og at genstanden for forførelsen ikke normalt ville have engageret sig i en sådan adfærd.

Forsøg i de sidste par årtier på at gøre vores samfund mere sex-positivt, har kun produceret en ondskabsfuld overfladisk diskurs, der yderligere har formået at intensivere vores frygt for forførelsens kunst, som om det var noget der, hvis det får lov til at blive frit udtrykt, er sårende, destruktivt og skadende for os som individer og for samfundet som helhed.

I vores moderne samfund, svarer forførelse til bedrag, svindel, egoisme, udnyttelse, forstillelse og/eller et ordspil. Man bliver forført af en elskers løfter, en sælger, eller en kunstner. Forførelse synes klart designet til at narre en til at godtage nonsens for virkelighed. Vi ser denne form for forførelse fejret som underholdning og annonceret som en handelsvare, komplet med pornografiske billeder, fortælling og symbolik. Vi ser det i medierne, film, musikvideoer, arbejdsplads, skole, og bliver endda undervist i, på metafysiske seminarer, at det er næsten umuligt at undslippe det i hverdagen. Mange berømtheder og stjerner skylder deres berømmelse til deres beherskelse af forførelse.

Denne desillusionerede fortolkning af forførelse som et ønske der vil udføres, kroppen som noget der ikke kan vente på at blive afklædt, har infiltreret vores selv vores seksuelle forhold. Forførelse har i de fleste tilfælde intet at gøre med kærlighed eller at være tiltrukket af den anden person. I stedet handler det om at få noget – som sex eller finansielle tjenester ved hjælp af bedrag og fup. Mange af os lider under dens katastrofale indflydelse og det ville være nemt at påpege mange områder, hvor vores forsøg på forførelsens kunst er mere manipulerende og egoistisk end kærlig og uselvisk.

De fleste mennesker lærer magten af udnyttende forførelse fra en meget ung alder, ved hjælp af forførelse til at få hvad de vil, fra deres forældre og søskende, særlig gunst fra læreren og andre børn. Det starter når et barn, der ofte er genert, usikker og ikke har selvtillid, bliver opmærksom på, at ved at forføre andre, kan hun eller han få opmærksomhed fra dem, som hun eller han forfører. Denne opmærksomhed giver på en måde barnet en følelse af selvværd. Gennem forførelse, føler barnet at den anden person kan lide dem, fordi de er mere opmærksomme, giver og gør ting, som får barnet til at føle sig speciel. Men dette er en falsk følelse af selvværd. Hvis de ikke er i stand til at forføre nogen, føler de sig uværdige og intensiverer forførelsen.

Da de blev ældre fortsætter de dette mønster og starter automatisk denne forførelse når de vil have noget fra nogen. De føler sig godt tilpas når de er i stand til at forføre, men indeni , er deres selvværd betinget af, om de kan forføre en anden eller ej. Forførelse føder deres mangel på selvværd, mangel på selvtillid, mangel på at have det godt med sig selv. Hvis de ikke er i stand til at forføre, føler de sig uværdige. Nogle mennesker har perfektioneret denne kunst i en grad, så de ikke engang er bevidste om det.

Når vi forfører på denne måde, er det kun en falsk følelse af magt, baseret på, at en anden tillader os at forføre dem. Når vi bliver udnyttende forført, har vi grundlæggende givet magten til forføreren.

Det fjerner naturlighed, ”sandhed”, og hele virkeligheden af de styrkende kvaliteter i forførelsens kunst. En person i deres egen personlige magt, fuld af egenkærlighed og selvværd, har ikke brug for at forføre på en manipulerende måde, og de kan heller ikke forføres manipulerende.

I betragtning af, at manipulerende forførelse har imprægneret vores moderne verden, er frustrerende, overfladiske, mekaniske, forudsigelige, manipulerende, egoistiske, følelsesmæssigt frakoblet forhold blottet for lidenskab og øget intimitet uundgåeligt? Skal vi række hænderne op og opgive håbet om at besidde den sjældne transformerende kilde af magt, helbredelse og spirituel forhøjelse, som forførelsens kunst tilbyder?

Bestemt ikke! Antikke udøvere af forførelsens kunst, var så forbløffede over kraften i denne energi, at de var overbeviste om, at det var hemmeligheden bag ungdom, sundhed og vitalitet.

Vores menneskelige natur er ikke så ændret, at vi ikke kan gøre vores del. Faktisk var den evolutionære opgave allerede begyndt. Den moderne version af ”gamle ritualer og praksis” giver moderne publikum et glimt af, hvad forførelsens kunst var engang, men når vi begynder at tro, at det er den eneste måde at forbinde med det modsatte køn, så falder vi i fælden med udenad lærte scorereplikker og mekaniske forførelses manuskript, der stjæler den magt, der gør forførelsens kunst så naturligt magtfuld. Vi mister uvægerligt både hjerte og sjæl af forførelses fænomenet, og dermed vores forbindelse til en af de dybeste og mest gennemgribende aspekter af menneskelig tilfredsstillelse.

About modercenter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *